(ВІДЕО) Він захищав ЩАСТЯ…

НАЗАД
18 квiтня 2022 19:56

24 лютого 2022 року… Чорна нечисть російської орди широким фронтом посунула в Україну.

Того дня ворог також активізувався на ділянках, які через загарбницькі апетити кремля уже 8 років не знали спокою. В тому числі біля міста Щастя, що на Луганщині.

Начальник відділу прикордонної служби «Щастя» підполковник Віталій Кучерявий при першій появі ворога подає команду «До бою!». Ні паніки, ні сумнівів, ні страху, звук запобіжників і разом з підлеглими у бій. Перші бойові зіткнення переконливо демонструють рашистам, що їм тут не раді, захисники України захоплюють ворожий БМП та 4 полонених.

Жорстокі бої тривають день за днем. На початку березня прикордонники з підрозділу підполковника Кучерявого успішно стримують просування ворога. Віталій Вікторович, як справжній командир, грамотно організовує оборону, турбується про збереження життя та здоров’я кожного підлеглого та особисто займає небезпечніші позиції. В одному з шалених боїв за участю підрозділу підполковника Кучерявого захисники України знищили бронетехніку противника та 4 вантажівки з боєприпасами. Тоді ворог зазнав чималих втрат в живій силі і відступив.

13 березня 2022 року, близько 6-ї години ранку, очолюваний Віталієм зведений загін черговий раз вступає в бій з піхотою противника. Цього разу ворог, не змігши прорвати оборону прикордонників, шаленіє та застосовує міномети й артилерію. Під пекельними обстрілами підполковник Кучерявий продовжує керувати підлеглими, нищить ворога та допомагає рятувати поранених, однак один з артилерійських снарядів розривається поряд… Віталій гине смертю Героя.

Так він, уродженець Черкащини, який з дитинства мріяв бути військовим і вступив до Національної академії Держприкордонслужби, прослуживши 15 років, став справжнім Героєм-прикордонником, захисником своєї країни, мудрим командиром, безстрашним воїном та прекрасною людиною. Його дії є яскравим прикладом особистого героїзму, любові до Батьківщини, вірності Військовій присязі та народу України.

За здійснення особистих героїчних вчинків, відвагу і самовідданість, виявлені під час виконання завдань з охорони та оборони державного кордону, Указом Президента України підполковнику Кучерявому Віталію Вікторовичу присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Вічна шана і пам’ять Герою!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси